Genomineerden Cabaretprijzen 2016 bekend

De genomineerden voor de jaarlijkse VSCD-cabaretprijzen zijn bekend. Genomineerd voor de Poelifinario 2016 zijn Kommil Foo, Lebbis, Lenette van Dongen en Niet Uit Het Raam (NUHR). Genomineerd voor Neerlands Hoop 2016 zijn Eva Crutzen, Tim Fransen en Yentl en de Boer. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. De Neerlands Hoop is voor de meest belovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. Alle genomineerde artiesten zijn komend seizoen in het Zaantheater te zien, behalve Lebbis en Tim Fransen: zij hebben hun programma al in Zaandam gespeeld.

Poelifinario
Lenette van Dongen was ook al bij ons te zien, maar komt terug met haar programma Tegenwind, waarin zij volgens de jury “op intieme, haast psycho-analytische wijze uitlegt hoe zij de tegenwind in haar leven heeft overwonnen”. Over Schoft van Kommil Foo, winnaar van de Dirk Witte Prijs 2015, zegt de jury: “Kommil Foo biedt erudiete kleinkunst die troost biedt, maar ook aan het lachen maakt.” Over Draai het eens om  van NUHR oordeelden zij: “spannend theater, met hilarische scènes en prachtige liedjes, strak gemonteerd door regisseur Genio de Groot”.

Neerlands Hoop
“Met geweldige typeringen en aanstekelijke modern gearrangeerde liedjes, zet Crutzen een enorme stap voorwaarts in haar ontwikkeling als veelzijdig cabaretière,” zegt de jury over Spiritus van Eva Crutzen, op 28 januari in het Zaantheater te zien. En “Dat Yentl en De Boer een duo is met een groots toekomstperspectief staat onomwonden vast.” Hun genomineerde programma De snoepwinkel is gesloten is op 18 januari in Zaandam te zien.

Meer informatie over de Cabaretprijzen 2016