Verslagjes Opa-oma-diploma

Vrijdag 20 mei bezochten de Reporters de voorstelling Opa-oma-diploma van Pieter Tiddens en Marlies Helder. Lees hun verslagjes!

***
Sem (CBS Het Baken, Zaandam):

De voorstelling van opa en oma diploma vond ik zelf heel erg leuk en heel grappig. Het verhaal ging zo: Pieter Tiddens (de opa) en Marlies Helder (de oma) hadden hun eigen cd winkel. Maar door de media waren ze failliet toen dachten ze wat betekenen we eigenlijk nu voor de wereld want we zijn toch zo oud en bejaard en ze hadden geen kinderen en geen kleinkinderen. En van hun laatste geld gingen ze nog lekker op vakantie.  Pieter Tiddens (de opa) zag aan Marlies Helder (de oma) dat ze toch verdrietig was want ze had helemaal niemand en ze kan ook geen huisdieren want die gaan allemaal dood. Want bij haar schildpad dacht ze dat hij dood was dus ze gooide hem weg maar ze wist niet dat schildpadden ook een winterslaap hadden. Dus Pieter Tiddens (de opa) had een idee hij schreef op een bord opa + oma te huur dan dacht hij dat hun ook nog iets konden verdienen maar toen zij Marlies Helder (de oma) dat moet gratis voor de kinderen zijn anders komen ze nooit. Dus hij schreef opa + oma gratis.  En ze hadden toevallig nog stoepkrijt mee dus dan hadden de kinderen ook nog wat te doen en aan het einde kwam iedereen naar het podium om een kleinkind te zijn en toen besliste de kinderen of ze hun opa en oma diploma kregen en je raad het al jazeker kregen ze hem. En toen was er een super leuke disco. En er werd heel erg grappig gedanst en het decor vind ik er goed bij passen en ik vond dat ze nog best goed konden zingen maar ze zongen wel met oude muziek dat was echt grappig.

***
Tessa (OBS Ayundo, Assendelft):

Hoi lezers, ik ben Tessa Krom van de basisschool Ayundo. Ik ben theaterreporter geworden omdat ik al in schriften van mij verhalen schrijf en ik later ook misschien schrijver of journalist wil worden. Ik was met mijn klasgenootje Silvana. De voorstelling die ik heb gezien heet: opa-oma-diploma. De voorstelling gaat over twee mensen die bijna zestig zijn. De namen zijn: Pieter Tiddens en Marlies Helder. Die vinden zichzelf erg geschikt voor opa en oma. Ze hebben een goede leeftijd, ze doen gekke dingen, kunnen goed met computers omgaan en maken leuke muziek. Ze maken ook veel kinderen aan het lachen. Alleen, ze hebben geen kind of kleinkind. Kunnen ze toch opa en oma worden? Er werd in de voorstelling alleen gepraat en soms werden er nog liedjes gezongen. Het was goed toneel gespeeld en ze konden mooi zingen! Het decor was wel leuk en zag er gezellig uit. Aan het begin was er een cd winkel nagebouwd met iets van karton of zo. Daarna kwam er een achtergrond als strand. Toen ze de cd winkel niet meer nodig hadden werd het donker. Toen het licht was zag je opeens een decor als strand en hadden de mensen zich snel achter het decor omgekleed. Ik vond het ook leuk dat je aan het einde op het podium mocht. Er was toen een krijtmat waar je op kon krijten, en muziek waar je goed op kunt dansen. Ik vind dat ze een goede opa en oma kunnen worden! Ik vond het ook leuk dat er boekjes werden uitgedeeld waar de nummers in staan die met de voorstelling te maken hebben.

***
Michael (OBS De Zoeker, Zaandam):

Op vrijdag 20 mei mocht ik, samen met een klasgenootje, naar de voorstelling “opa-oma-diploma” in het Zaantheater. De voorstelling begon bijzonder. De oma moest namelijk huilen. Eerst wist ik niet waarom, maar later begreep ik dat ze moest huilen omdat ze het liedje dat je hoorde zo mooi vond. Ik kende het liedje niet, maar vond het ook een mooi nummer. In de voorstelling was nog meer muziek. Zo wordt er het nummer “Staying Alive” van de Bee Gees gedraaid. Ik ken dit nummer van de film “Madagascar”. De opa ging erg grappig met zijn billen schudden. Soms vond ik wel dat de muziek erg hard stond, dit had van mij wel wat zachter gemogen. De voorstelling ging over een opa en een oma met een probleem. Ze hebben namelijk geen kinderen en dus ook geen kleinkinderen, terwijl ze wel een opa en een oma willen zijn. Ik vond dat ze wel een goede opa en oma zijn, omdat ze heel grappig zijn en op het eind mochten we allemaal op het podium komen om op de grond te krijten. Dit vond ik het leukste van de hele voorstelling.

***
Merve (OBS De Zoeker, Zaandam):

Vrijdag 20 mei gingen Michael en ik naar het Zaantheater als TheaterReporters van De Zoeker. Wij gingen naar de voorstelling Opa-Oma-diploma met in de hoofdrollen Pieter Tiddens en Marlies Helder. Wij werden erg vriendelijk opgevangen door Sander waarvoor onze dank.
Het verhaal ging over een man en een vrouw zonder kinderen. Zij hadden een gezellig klein winkeltje waar zij CD’s verkochten. Het ging alleen niet zo goed meer met hun winkeltje en raakten failliet. Mensen kopen tegenwoordig veel online. Zij waren hierdoor erg verdrietig. Vooral Marlies. Zij moest zelfs huilen. Om haar op te vrolijken ging Pieter voor haar dansen. Daarna werd Pieter verdrietig en ging nu Marlies voor hem dansen.
Zij praatten op een gegeven moment over opa’s en oma’s. Pieter vroeg Marlies of zij haar opa’s en oma’s gekend had. Marlies niet want haar opa’s en oma’s waren al overleden. Pieter had zijn opa’s en oma’s ook niet gekend. Dan zegt hij dat er veel kinderen zijn die hun opa’s / oma’s niet hebben gekend of die er nog meer willen hebben.
Toen kwamen zij op het idee om opa en oma te worden. Zij vonden zichzelf best hip en cool, want ze speelden muziek, dansten en zongen graag. Zij bedachten een ‘kleinkinderenuitlaatservice’ te starten. Hier konden kinderen hun als een opa / oma inhuren. Zij vonden het erg leuk om opa en oma te zijn. Ook waren zij erg grappig waardoor de kinderen in de zaal vaak moesten lachen.
Wat vond ik ervan? Ik vond de voorstelling heel erg leuk. De voorstelling bestond uit leuke liedjes, dansjes en muziek. Het decor was leuk opgezet. Marlies en Pieter hadden er echt zin in. Je kon ook zien dat ze het leuk vonden. Zij betrokken het publiek ook goed bij alles. Kinderen konden meedansen en de DJ-tafel bedienen .
Na afloop kwamen Marlies en Pieter naar het foyer om handjes geven.
Al bij al een hele leuke avond en ervaring! Een bezoek aan het theater is altijd een leuke belevenis.

***
Robin (OBS De Dijk West, Zaandam:

Hoi ik ben Robin en dit is mijn verslag van 20 mei van de voorstelling opa & oma diploma. Ik heb de voorstelling opa &oma diploma gezien. Ik vond het leuk omdat je op het podium mocht komen en je kon stoepkrijten op een speciaal matje. Het ging over een opa en oma en die moesten de winkel sluiten omdat ze failliet waren. Ze waren failliet omdat mensen te lui waren om nog eventjes naar het winkeltje te lopen. Ze hadden geen kinderen, omdat ze kinderen veel te verwent en ondankbaar vonden. Ze kwamen erachter dat kinderen toch wel heel leuk waren en je leuk met ze kan spelen. Even later wilden ze toch kinderen en mocht iedereen op het podium komen. Er werd ook gedanst en ik vond het grappig. Er werd ook gezongen en dat vond ik best mooi. Het decor zag er ook mooi uit en er was ook muziek en dat vond ik wel leuk. Je mocht ook na de voorstelling op een dj-tafel. Verder was het een gezellige voorstelling. Ik vond het heel leuk en dit is mijn verslag van OPA&OMA DIPLOMA.

***
Luna (CBS Het Baken, Zaandam:

De Opa en Oma diploma voorstelling is een hele leuke en spannende voorstelling. Een meneer en een mevrouw hebben een winkel samen en ze gaan na 36 jaar failliet, maar na het faillissement gaan ze lekker zonnen op het strand. Mevrouw heeft eigenlijk nog 1 grote wens: Kleinkinderen. Meneer heeft een plan, hij timmert, hij bouwt en het resultaat is een bord waarop staat geschreven: Opa en Oma te huur! Mevrouw vraagt zich dan af wat zij zullen kosten als iemand ze dan wil huren. Meneer heeft een nieuw plan. Hij verandert de tekst op het bord. Er staat nu: Opa en Oma gratis!
Oma wordt helemaal vrolijk en zingt lekker mee met opa en het publiek komt naar voren en swingt gezellig mee. Iedereen wil mevrouw en meneer wel hebben als opa en oma en het publiek stemt voor het behalen van hun opa en oma diploma. Tijdens de voorstelling werden er leuke liedjes gezongen en het klonk ook heel mooi en was ook leuk om naar te luisteren. Tijdens de liedjes werd er ook behoorlijk wat gedanst ook dat was leuk om te zien. Het decor was mooi en had een kartonnen muur en achter die muur stonden allemaal spullen die te maken hadden met de voorstelling.
De muziek was mooi en het waren leuke liedjes. Het leukst vond ik de dj set. Mij viel op dat de hele voorstelling vol zat met goed gerepeteerde liedjes en leuke dansjes. De voorstelling zat goed in elkaar en ik heb er met plezier naar gekeken en geluisterd.

***
Loes (RK Jenaplanschool De Regenboog, Assendelft):

Pieter Tiddens (opa) en Marlies Helder (oma) willen opa en oma zijn. Maar wat moet je kunnen? En is opa en oma zijn moeilijk? Het zee D winkeltje van Pieter en Marlies moet sluiten, omdat alles tegenwoordig via het internet gaat. Pieter en Marlies vinden zichzelf erg geschikt als opa en oma, want ze hebben de leeftijd, ze maken muziek, ze kunnen met computers omgaan, wat een hoop opa en oma’s niet kunnen en ze doen gekke dingen. Alleen… ze hebben geen kleinkinderen! Ze willen toch graag opa en oma zijn… ze proberen van alles om de diploma te krijgen! Het publiek mag stemmen of Pieter en Marlies geschikt zijn als opa en oma. Er wordt veel gedanst en gezongen, wat erg leuk is. Het decor was klein, maar erg leuk. Een leuke familie voorstelling met grappige muziek stukjes! Ik vond het een leuke, en grappige voorstelling.

***
Zarah (OBS De Dijk Oost, Zaandam):

Op vrijdag 20 mei mocht ik samen met Rosalie naar de voorstelling van het Zaantheater Opa en oma diploma van opa Pieter Tiddens en oma Marlies Helder. Ik vond het een gezellige leuke voorstelling want iedereen deed mee, ik zag dat iedereen er plezier in had, het is zeker een aanrader voor mensen die van een feestje houden. De voorstelling ging over Pieter Tiddens en Marlies Helder, zij hadden een cd-winkel genaamd Zee D. Pieter is een soort dj en houd van dansen met z’n kont. Marlies en Pieter gingen failliet want op Spotify kan je alle muziek downloaden, niemand wil meer een cd kopen als het ook makkelijker kan. Ze gingen naar het strand en dachten over de toekomst. Ze gingen een bordje maken met OPA EN OMA GRATIS toen kwamen er kinderen uit het publiek naar hun toe om te dansen en te krijten, het was een leuke ervaring. Er werd veel gedanst, het zag er leuk uit er werd voor namelijk gedanst met de kinderen. De kinderen hadden erg veel plezier met de opa die muziek maakte met een dj-tafel. Er werd gezongen en de teksten waren mooi en toepasselijk en paste goed in het verhaal. Het decor was best simpel maar mooi en 2 in 1. Eerst was het de cd-winkel en toen kwam er een doek overheen en was het een strand. Er was veel muziek, ook oude muziek maar het was leuk ik begon bij elk liedje te zwingen en een prettig gevoel te krijgen. Het was bijzonder bij deze voorstelling dat iedereen ging meedoen en op het podium met opa en oma mocht, en het was heel leuk.