Kims Keuze – januari 2016

Het Zaantheater is het theater voor alle Zaankanters. Zo viert het Kapiteinskoor a.s. zaterdag hier haar 20-jarig jubileum, komt de leesclub van het Zaanlands Lyceum vanavond met 90 leerlingen naar het toneelstuk ‘Ventoux’ en bezoeken 400 derdeklassers van het Trias College uit Krommenie deze week speciaal voor hen geboekte cabaret- en toneelvoorstellingen. A.s. zondag verwachten we weer veel mensen tijdens het gratis toegankelijke familiefestival Istanbul aan de Zaan. Een kleurrijk festival met muziek, dans, cabaret, lekkere hapjes, drie jeugdvoorstellingen voor maar €2,50 en €5 per kaartje en gratis optredens in de grote zaal.

We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk Zaankanters kunnen genieten van theater en organiseren daarom vier gratis festivals per jaar. Ook zorgen we voor veel laaggeprijsde jeugdvoorstellingen (vanaf €2,50) zodat zoveel mogelijk kinderen het theater kunnen bezoeken. Dit najaar hebben we Zaanse vluchtelingen bij voorstellingen uitgenodigd én we verzorgen al jarenlang een cadeaucheque in de kerstpakketten van de Voedselbank. Zo kunnen Zaankanters met een laag inkomen toch ieder jaar genieten van een voorstelling.

Ook ouderen zijn voor ons een prioriteit. Zo kreeg de Zaanse Seniorenmarkt bij ons onderdak, organiseren we het open podium voor ouderen Zaans Zilver en gaan we vanaf maart met Zaans Zilver On Tour langs verzorgings- en verpleeghuizen. Zo kunnen ook Zaanse ouderen die zelf niet meer in staat zijn het theater te bezoeken, van een voorstelling genieten. We werken samen met Stichting Vier Het Leven om theaterbezoek voor ouderen mogelijk te maken en hebben een speciale Dinsdagmiddagserie in het leven geroepen. Als we speciale groepen kunnen helpen, doen we dat graag, zoals we laatst een verwenavond voor Pink Ribbon mogelijk hebben gemaakt. Kortom: het Zaantheater is er voor iedereen!