Zaans Goud

In oktober vond in het Zaantheater Zaans Zilver plaats, het Open Podium voor 60-plussers. Deze middag die smaakte naar meer. Daarom betraden op dinsdag 16 februari 2016 tijdens Zaans Goud vele kandidaten nogmaals het podium, dit keer met een geheel andere act. Het werd een afwisselende show vol Nederlandstalig repertoire.

Samen met u onder een paraplu
Onder leiding van professionele coaches werkten de Zaans Zilver-kandidaten aan een gloednieuwe voorstelling, vol nostalgische Nederlandstalige nummers uit de jaren ‘50 tot en met ‘80. Zo zong Annemarie Daas Telkens Weer, bracht de FluXus Revue-groep Samen met u onder een paraplu en zong Sweet Four Sixties de hitcocktail van het Cocktail Trio.

Herenkwartet Fierstemmig zong De oude school van Don Quishocking, dameskoor Out Cider bracht Een boer ging naar de wei, Vocal Four zong een transportmedley met nummers als De Olieman en Het Autootje en Ton Vos bracht Een muis in een molen in Mokum. Er werden ook duo’s gevormd. Zo zongen countryzangeres Thilly Frank en operazangeres Carla Hopman samen het nummer Samen met een vrijer.

Catootje, 24 rozen, Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben en meer: met deze voorstelling gingen we terug in de tijd. Bruun Kuijt regisseerde de gevarieerde en feestelijke voorstelling. De optredens werden begeleid door Rob Stoop op piano en Ton Nieuwenhuizen op basgitaar.

Wegens succes was de voorstelling op dinsdag 16 februari 2016 ook om 20.00 uur te zien.