Spirit of Russia- Een nieuwe show van The Russian National Dance Theatre

zondag 03 maart 2013 | 15:30 uur | Albert Heijnzaal

Prijzen

Rang Prijs
Normaal
Rang 1 € 33,75
j. t/m 21 jaar / CJP / VIP
Rang 1 € 31,25
Geweest

Omschrijving

The Russian National Dance Theatre komt terug naar het Zaantheater met een vernieuwde versie van de spectaculaire dansvoorstelling Spirit of Russia. De herkenbare muziek, de vele prachtige kostuums en de ruim veertig dansers zorgen voor een wervelende, kleurrijke middag. Vanmiddag wordt ook het Zaanse Ruslandjaar officieel geopend in het Czaar Peter-huisje, de Russische buurt en het Zaantheater. Voor aanvang van de voorstelling is er een optreden van dansschool Moving Harmony in de foyer. 
 
In Spirit of Russia komen de meest verfijnde vormen van de Russische traditionele dans langs: van orthodox tot heroïsch. Het publiek trekt langs het keizerlijke prerevolutionaire Rusland, voelt de passie van de socialistische ijver, het patriottisme en de eenheid en is getuige van de rijkdom van het onmetelijke land. De ruim vierhonderd handgemaakte kostuums, de tomeloze energie van de dansers en de geweldig uitgevoerde choreografieën maken Spirit of Russia momenteel tot een van de populairste Russische shows ter wereld.  

De Ruslandweek
Deze voorstelling maakt deel uit van de Ruslandweek in het Zaantheater. Naast Spirit of Russia is er op woensdagmiddag 6 maart een gratis Russisch Kinderfeest, op woensdagavond treedt de Staatsopera van Tatarstan op en op vrijdagavond 8 maart is het Hermitage Concert van Hans Visser & Irena Filippova te zien. Het gebouw is Russisch versierd en kunstenares Larisa Bilous is in de foyer aanwezig met een demonstratie en verkoop van Russische volkskunst.

Dit alles ter gelegenheid van het Nederland-Rusland jaar, dat in 2013 overal in Nederland en Rusland gevierd wordt. Zaandam heeft door het bezoek van Czaar Peter de Grote in 1697 een extra bijzondere band met Rusland. Kijk voor alle activiteiten van het Zaans Ruslandjaar op www.zaansruslandjaar.nl.

De toegangsprijs is inclusief € 3,25 voor pauzedrankje en garderobe.