Karsu Dönmez- theatertour

vrijdag 29 maart 2013 | 20:30 uur | Forbo Flooringzaal

Prijzen

Rang Prijs
Normaal
Rang 1 € 19,25
j. t/m 21 jaar / CJP / VIP
Rang 1 € 16,75
Geweest

Omschrijving

Het gaat goed met de jonge componiste, pianiste en zangeres Karsu Dönmez. Onlangs verscheen haar debuutalbum Confession en de documentaire over haar, getiteld Karsu, was een groot succes op het IDFA. Als je dit jonge Amsterdams-Turkse multitalent hoort zingen heb je het idee dat er een grote naam uit de hoogtijdagen van de rhythm-and-blues aan het werk is. Tijdens haar concert in het Zaantheater maakt Dönmez met haar album als basis, een muzikale reis van New York tot Istanbul. Jazz is de rode draad in haar repertoire, maar Dönmez is een muzikale veelvraat. In haar pakkende, zelfgeschreven songs klinken ook invloeden uit blues, funk, Turkse en Arabische muziek.
Met Orville Breeveld gitarist en Daniel Mester, saxofonist.
 
Documentaire Karsu in Filmtheater De Fabriek
Op vrijdag 1, 8 en 23 maart is de documentaire Karsu van regisseur Mercedes Stalenhoef te zien tijdens Docu Vrijdag in Filmtheater De Fabriek. Drie jaar lang is Mercedes Stalenhoef erbij terwijl Karsu van het restaurant van haar ouders opklimt naar het podium van Carnegie Hall, en verder de muziekwereld in. Jong als ze is, weet de sprankelende Karsu precies wat ze wil: een beroemde artiest worden. Ondertussen gaat het gezinsleven van de familie Dönmez ook door. Op vertoon van uw filmkaartje voor de documentaire in De Fabriek, krijgt u € 2,50 korting op het concert van Karsu in het Zaantheater. Deze kortingskaartjes zijn alleen verkrijgbaar bij de kassa van het Zaantheater, niet via internet.

De toegangsprijs is inclusief € 3,25 voor pauzedrankje en garderobe.

Recensies en artikelen

“Karsu Dönmez, onthoud die naam. Ze is ambitieus en ze heeft het in de vingers.” Vrij Nederland

“Met jazz als rode draad, maar opvallende uitstapjes naar de tango, bossanova en Turkse pop is Confession een bruisende plaat geworden” Telegraaf

“Kundig en ietwat theatraal krult en kruidt Karsu de noten, met gracieuze dynamiek. Een overtuigend debuut.” NRC

“Een mooie aanvulling in je muziekcollectie. Op naar méér Karsu!” MusicfromNL
 

Twitter | karsu

  • Geweest